23.8.2012

AngryBirds

Jep jep. Sehän meillä tuntuu asuvan tällä hetkellä. Pikalla on joku murrosiän tapainen vaihe menossa, kun Pika on päättänyt, että epäilyttäville esineille (roskikset esimerkiksi) muristaan ja haukutaan. Lisäksi mopot, rekat, pyörät, lenkkeilijät, rullaluistelijat ja skeittaajat saavat usein p*rkele -huudot peräänsä tältä pikku koiralta ja kulkeminen lenkillä on aluksi nelivetoa tai takajaloilla eteenpäin sinkoilua. Huoh!
Tästä inspiroituneena ilmoitin Pikan arkitottelevaisuus -kurssille, joka alkaa maanataina ja on sopivasti ilta aikaa eli töiden puolesta ehdimme kurssille hyvin mukaan. Nyt laitetaan tuo pieni koiruus kuriin ja nuhteeseen (-tai sitten ei). Tämä vaihe on ihan luonnollinen koiran kasvussa, mutta sen ilmenemistä on varmaan auttanut pieni elämän muutos eli meillä on erittäin lupaava KePo kokelas elämässämme mukana. Pikan egoon sattuu, mutta kyllä se siitä. (Kurssin lisäksi heräte ostoksena tuli hankittua tälläinen Pikalla http://www.reigningcatsndogs.co.uk/WOUAPY-Authentic-Bed-Dark-Brown_A100E7.aspx)



Pika on ilmeisesti päättänyt lopettaa kasvunsa (toivottavasti vain hetkellisesti). Sillä kahden viimeisen mittaus kerran jälkeen olen joutunut pettymään. Tyttö ei ole kasvanut milliäkään! Pika on päättänyt laittaa tuon kaiken kasvuenergiansa tukkaansa. Sen turkku on mielestäni aivan hervoton ja tekee Pikasta pyöreän karvapallon vaikka tukan alta löytyy ihan sirpsakka pentu.



Agility aiheuttaa minussa sisäisiä raivon puuskia. Ei Pikan agility. Vaan muiden pentujen. En voi ymmärtää mihin ihmisillä oikein on kiire noiden pentujen kanssa ja miksi pennut ei saa olla pentuja ja kasvaa ja kehittyä sekä fyysisesti että henkisesti rauhassa?!!? Tää ei vaan tajua. Itse olen aika ajoin tehnyt Pikan kanssa putkea sekä siivekkeen kiertoja. Viime viikolla teimme viimeksi siivekkeen kiertoa, kun käytiin katsomassa (ja minä juoksemassa Lennin kanssa) Hukka Putken epiksiä. Nyt kierto näytti ensimmäistä kertaa siltä, että tyttö hallitsi kroppaansa ja pystyi fyysisesti jo hieman tiukempaan kiertoon. Pienen pienet pennut ja mielestäni vielä Pikakin on vielä aivan liian kehittymättömiä tehdäkseen moni mutkaisia ohjauskuviota tai radan pätkiä (varsinkin niin että esteissä on rimoja edes maassa). Agilityä pystyy harjoittamaan niiiin paljon kaikella muulla kuin itse agilityllä ja mihin ihmeessä on kiire. Agilityssä kuitenkin ehdottomasti tärkeintä on koiran ja ohjaajan välinen hyvä suhde sekä henkinen ja fyysinen hyvinvointi.
Pääsinpä vähän avautumaan! Kiitos ja anteeksi!

1 kommentti:

  1. Ah.. onneksi jollain muullakin on kotonaan murkku! Mä olen tulla hulluksi tuon pöhinän kanssa. Viime yönä piti varoittaa uhkaavasta postimiehestä sohvalta käsin haukkuen, eilen yksin ollessa oli ollut chatit menossa naapurin koiran kanssa. Toivottavasti tää menee joskus ohi :D

    VastaaPoista