5.8.2012

Tilannetaju!

Nyt se on sitten takana päin! Nimittäin Pikan ensimmäinen esiintyminen näyttelyssä. Eikä aloitettukaan sen pienemmästä näyttelystä kuin erikoisnäyttelystä. Hups!

Lauantai meni Pikan puunauksen tiimoilla. Ensin pesu ja föönaus kotona. Se ei mennytkään ihan mutkatta, kun vanha fööni imaisi minun hiuksen sisälleen ja poltti kiinni. Ei muuta kun pikaisesti ostoksille, koska koira ja ohjaaja tarvitsi fööniä kipeästi. Ostinkin sitten todella hyvän föönin ja toivon, että sillä pärjätään nyt samat viisi vuotta mitä tuo vanha kesti. Illalla suunnattiin sitten Mia-tädin luo lopputrimmiin ja illan viettoon, joiden tajuttiin olevan Pikan 6 kk synttärit. Bileet olivatkin erinomaiset ja sankari sammui ensimmäisenä :) Illan kohokohta oli kun Pikan järki jätti ja neiti veteli varmaan kymmenen minuuttia rallia niiin täysillä ja aivottomasti kun vaan olla ja voi. Piks <3

Sunnuntai aamuna kello herätti seitsemältä ja suihkun kautta kohti näyttelyä. Ehdin kävellä bussipysäkille ja aloin varmistaa kaikkien tärkeiden paperien mukana oloa. Niinpä niin rekkari puuttui, kun se ei ollutkaan muiden tärkeitten papereitten joukossa. Onneksi lähden aina hyvissä ajoin niin ehdin kipittää vielä kotiin ja takaisin pysäkille ennen kuin bussi lähti. Kyllä siinä hiki silti tuli!

Näyttely paikalla iski sitten kunnon paniikki heti alkuunsa, jonka sain ihanien ystävien avulla laantumaan. Ennen kehän alkua bongattiin kehän laidalta Pikan sisko Kiida, jota en kyllä heti olisi uskonut Pikan siskoksi (kun en siitä ollut kuviakaan nähnyt sitten 7vko ikäisen)! Onneksi Pika on niin tunnistettava kokonsa puolesta, että Kiidan omistaja löysi meidät. Tytöt hölmistelivät hetken toisiaan kunnes leikki alkoi. Jossain vaiheessa myös veli-Axu liittyi sisarus laumaan. Jännä oli miten Pika bongasi Axun perheen tytöt ja Axun kaikkien joukosta. Hetken ihmettelin mikä sen niin sai innostumaan, mutta eipä ihmetyttänyt enää!!

Pika oli pikkupentujen kehässä ensimmäisenä heti sisko perässään. Pika seisoi ensin hieman levottomasti, mutta sai jutun juonesta nopeasti kiinni ja seisoi oikein mallikaasti. Yhteisliikkeet menivät aivan täydellisesti! Neiti ei vetänyt tai vilkuillut mihinkään suuntaan!!! Omistaja oli kyllä niin äimänä. Pöydällä Pika esintyi vielä mallikaammin kuin maassa. Se seitä pönötti kauniisti paikallaan, kun tuomari kopeloi sitä ja siirteli mm. jalkoja. Pää sillä tosin heilui välillä vähän liiankin moneen suuntaan. Vielä kolmio ja edestakaisin sekä hetken seisotus tuomarin edessä ja se oli siinä meidän arvostelu. Heti kun tuomari kiitti ja käänsi selkänsä tapahtui se mihin tuo otsikkokin viittaa. Pikan tilannetaju oli ihan käsittämätön. Se oli pönöttänyt ja esiintynyt tuomarille ja kun vuoro oli ohi ja tuomari kääntänyt selkänsä Pika kävi minun nilkkaan ja pomppi aivan hulluna äänitehosteiden kera <3 Yleisö sai neitosen käytöksestä hyvät naurut. Vielä pentujen sijoittaminen järjestäminen paremmuus järjestykseen oli edessä. Noh arvasihan sen meidän pienen pieni Pika ei tuomaria paljon kiinnostanut. Mutta Pikan sisko Kiida sijoittui hienosti neljänneksi!

Tässä vielä Pikan arvostelu. Arvostelu on todella kattava, erinomainen ja osuva arvostelu Pikasta
"6 months old tricolor babys (?). Nice rich black with tan markings.
Needs to grow on. Fine in bone and slaud(?). Head balanced for his(!)
size. Rounded muzzle. Eyes dark, but a little round. Nicely neeked
ears and teeth good. Hand weel on the rble and nicely constructed.
Tail a little short. This baby has been well shooled and showed well.
Not enough offer."
Ainoat kritiikin aiheet tässä arvostelussa on hännän pituus, joka oikeasti on aika ihanteellinen sekä tuo his -sana nartusta :D

Näyttelyssä otettiin Pikasta seisotus kuva sekä aivan ihania yhteiskuvia Hipusta ja PikkuKakkosesta! Odotan näiden saapumista todella innolla ja laitan ne heti tänne näkyviin, kun saan kuvat itselleni. Sama koskee Pikan, Kiidan ja Axun yhteiskuvaa!

Pääsin erkkarissa pyörähtämään myös ihanaisen Oodin kanssa kehään. Oodi pärjäsi hienosti yksilöarvostelussa sekä luokkavoitto kehässä ollen ERI2 ja saaden SAn. Esitin Oodin paras narttu kehässä ja neitiä oli niiiin ilo esittää (tosin kanssa kilpailija hieman häiritsi suoritustamme). Päästiin kuuden parhaan nartun joukkoon, mutta valitettavasti tuomari ei sijoittanut meitä neljän palkitun joukkoon. Ehkäpä sitten tulevaisuudessa ;)

Pika alkoi olla jo ihan poikki, mutta meidän oli vielä iiiihan pakko pyörähtää Sawo Showssa. Pitihän kaikki kojut päästä kiertämään. Mukaan tarttuikin hieno pinkki harja sekä pieni karsta tulevaisuuden näyttelyitä ja toki muutakin turkin hoitoa varten. Kojuja kierrellessä iski viideksi minuutiksi aaaaivan kamalan raju sadekuuro kera rakeiden. Kaikki kastui mikä ei ollut neljänä seinän sisällä suojassa.

Nyt ollaan sitten onnellisesti kotona ja missi nukkuu tyytyväisenä (ja on nukkunut jo monen monta tuntia). Jäämmä odottamaan kuvia vielä innolla! Niin ja Pika tosiaan täytti sen kuusi kuukautta ja säkämitta sillä on tällä hetkellä hurjat 29 cm, joten meillä on vielä toivoa!

1 kommentti:

  1. Kiitos miljoonasti PN-kehästä! :) Te olitte niin hienoja! <3 Ens kertaa odotellessa .. Ja Piksu oli kanssa NII hieno <3

    VastaaPoista