6.8.2013

Pikku Paimen

Pika pääsi viime kuussa ensimmäisen kerran paimentamaan lampaita. Tätä odotettiin todella kovasti ja hartaasti, koska itse rakastan katsoa kun koira tekee sitä hommaa mitä se on luotu tekemään. Jännityksellä odotin miten Pikkis suhtautuu lampaisiin, koska Hippu-sisko on luonnonlahjakkuus tässä hommassa.

Aamusta lähdettiin porukalla kohti Kiiminkiä. Pikan matkassa oli mukana veli-Axu ja siskopuoli-Windi. Toisessa autossa matkusti Mian tytöt Oodi, Hippu ja Myrtti sekä soopelit Remu ja Sani. Puolen päivän aikaan startattiin paimennuksen salojen opiskelu pikku luennolla ja siittä siirryttiin itse hommiin. Ensimmäisenä tehtävänä oli hakea lampaat karsinasta. Se oli Pikasta aluksi aika hurja juttu, kun oli uudet hajut ja uudet otukset.
Toinen pätkä oli sitten pitkä. Testattiin ensin remmin kanssa miten koira suhtautuu lampaisiin ja nopeasti Pika pääsi remmistä irti ja alkoi paimennuksen. Pika paimensi kovaan ääneen huutaen ja sen tyyli oli kouluttajan mukaan pysäyttävä tyyli. Lampaat laitettiin liikenteeseen ja pysäytettiin uudestaan ja uudesta eli pieni kotrolloinin tarve neitokaisella. Siirryttiin pitkään nurtsiin paimentamaan lampaita, jotta Pikan tahti vähän hiljenisi, mutta tämä tuntui olevan pienelle koiralle erittäin haasteellista. Kerran Pika pyörähti ojan kautta räpiköiden, mutta kyllä ne lampaat hienosti kulku.
Seuraava pätkä alkoi lauman yhteis kuljetuksella toisen koiran kanssa ja sen jälkeen tasapaino kuljetusta. Minulle tuo tasapainokuljetus oli haastava, kun ei vielä oikeen osannut lukea miten kukin elukka toimii. Mutta kyllä sekin saatiin sujumaan. Viimeinen tehtävä oli sitten minun juttuni ehdottomasti eli poispäinajo! Lampaat edellä minä ja koira niiden perässä. Lampaat piti kuljettaa tiettyyn paikkaan. Herran jestas tämä oli helppoa! Se sujui kun tanssi (ainakin remmissä ;) ).
Kuuden tunnin paimennus rupeaman jälkeen koko porukka oli ihan seis. Ja takaisin tulo matkalla oli tooodella hiljaista porukkaa.
Mutta voi vaan todeta, että me tahdotaan uudelleenkin paimentamaan!!!


Kuvassa Team Amarantes! Edessä pikkumustat Pika (A. Enjou) ja Hippu (A. Rock'n Rose), takarivissä Windi (A. Wind Song) ja Axu (A. Eguus). Huippu hienot paimene!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti