11.8.2013

Pieni on kaunista!

Ja kauneus on katsojan silmissä...

Eilen käytiin Pikan näyttelyuran ensimmäinen ja viimeinen virallinen näyttely Joensuussa. Tavoitteet oli asetettu huikean korkeaksi eli joskus agivaliota varten tarvttava H eli hyvä oli meidän päivän tavoite. Edellisenä iltana valmistauduttiin näyttelyyn rallaamalla täysillä metsässä kuraisia ojia myöten. Lenkin jälkeen neiti pääsi suihkuun ja föönin kautta harjan eteen. Pikan ei tosiaankaan voinut sanoa nauttineen näistä toimen pitäistä, mutta koitin selittää että joskus on tehtävä inhottaviakin juttuja kivojen asioiden takia. Voi sitä manauksen määrää mikä Pikasta lähti toimenpiteiden jälkeen :)
Aamulla vielä viimeiset harjaukset ja nokka kohti Joensuuta. Näyttelypaikalla Pikkis oli aivan hämillään mikä tämä paikka ja juttu on. Pikan muutenkin niin herkkä ruokahalu katosi täysin viimeistään siinä kohtaa kun Mia-täti alkoi viimeistellä näyttelyturkkia.
Pitkältä tuntuneen odottelun jälkeen Pika pääsi kehään. Tuomarina toimi italialainen Alan Jones, joka oli mielestäni hyvin varma otteinen tuomari käsitellessään koiraa. Kaikkien hammasoperaatoiden ja muiden eläinlääkärin tutkimusten takia Pikaa selvästi hieman hirvitti tuo pöydällä kopelointi ja ymmärrän sen täysin. Liikkeissä neiti kulki hienosti, mutta aina kun ohitimme katsomassa olleen Mian niin Pikan oli ihan pakko vähän innostua (<3). Tuomarin edessä arvostelun odottaminen oli piinaavan jännittävä hetki, kun kuulit lauseen sieltä toisen täältä. Kuulemani lauseet kuullostivat lupaavalta Hyvää silmälläpitäen. Lopulta kehäsihteeri nosti sinisen lapun ylös ja sanoi "erittäin hyvä!". Tässä kohtaa piti päästää parit riemukiljahdukset vaikka en niitä normaalisti harrasta ja lähteä kipin kapin riehuttamaan niin näytisti käyttäytynyttä Pikaa kehän laidalle!

Pikan arvostelu:
"18 moths. Lovely, petite tricolour. A little on the small side for age, but full of feminity & quality. Refined head. Correct stop. Lovely eye expression. Nice ears. Showed well. I'd like more neck. Balanced body. I'd like a little more angulations in hindquarters. Shown in excellent condition. Coat of good texture & black colour."

"18 kuukautta. Viehättävä, siro trikki. Hieman pieni kokoinen ikäisekseen, mutta täynnä naisellisuutta ja laatua. Hienostunut pää. Virheetön otsapenger. Ihastuttava silmien ilme. Hyvät korvat. Esitetty hyvin. Tahtoisin lisää kaulaa. Tasapainoinen kroppa. Tahtoisin lisää kulmauksia taakse. Esitetty hyvässä kunnossa. Hyvä turkki ja musta väri."


Me kiitämme, kumarramme ja jätämme näyttelykehät niistä tykkääville!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti