17.9.2013

Osteopaatti

Molemmat tytöt pääsivät viime viikolla osteopaatti Leena Piiran käsittelyyn. Kyllä oli taas tarpeen!

Pika hoidettiin ensin (vaikka itse olin eniten hoidon tarpeessa, kun edellisenä päivänä olin niksauttanut selkäni todella pahasti ja olin saikulla kulkien kaksin kerroin köpöttäen kuin vanha papparainen). Pikalla oli lanne kireä ja kaikki vatsapoulen kalvot pinkeitä. Mutta helpotukseksi Pika ei ollut vino!! Etuosa oli sitten hmm.. katastrofi... Eli parit kuperkeikat, mitkä neiti on tehnyt tässä puolen vuoden aikana olivat tehneet pahojaan. Lapa ja niska tukossa! Noh onneksi Piira sai hoidettua Pikan kuntoon. Treeniksi tuli nopeaa ravia ja ravia ympyrässä, jotta saadaan aktivoitua selkää ja ravia kunnolla. Pikalla kun ei mikään ihanne rakenne ole - neliö mikä neliö, lyhyine selkineen.

Varsinaista saikkua Pika ei saanut, mutta pidetään nyt parin viikon tauko agilitystä. Muutenkin koitetaan ottaa vähän rauhallisemmin, mutta tää rauhallisuus alkaa jo ärsyttää shelttiä. Pika alkaa vetää kohta pitkin seiniä vaikka kuinka muuten aktivoisi.

Yoyon tilanne oli yllättävän hyvä Yoyoksi! Yoyo ei ollut myöskään vino, kun yleensä se on ollut banaani mennessään Piiran käsittelyyn. Vasemmassa lonkassa oli kuitenkin paha lukko, joka jäykisti koko jalkaa ja on varmaan aiheuttanut jalan kramppailun ja rasituksen jälkeisen ajoittaisen kolmijalkaisuuden. Tämä lukko on luultavasti tullut kivikoilla rymyämisestä uinnin aikaan. Ei oo nimittäin aina ollut se kovin kaunista katsottavaa. Vasemman takajalan lukko kompensoi ymmärrettävästi oikeaan etuosaan, joten siellä kireyksiä, mutta ei sen suurempia. Yoyo jatkaa elämäänsä miten ollaan eletty (tosin kallio kiipeilyt jää pois) eli agilityä silloin tällöin ja muuten eletään täysillä. Agilityn vähetäminen on sopinut Yoyolle loistavasti.


Olen tässä jonkun aikaa miettinyt, että meiltä löytyy hävyttömän paljon sheltinkarvapalloja pitkin kämppää. Furmis on ollut lainassa ystävällä, mutta eilen sain sen takaisin ja tänään tartuin tuumasta toimeen. Testasin kevyesti lähteekö Pikasta karvaa. Noh lähtihän siittä!!! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti