31.10.2013

SM-kisarata treenissä


Tässä meidän viime sunnuntain treeni Elisan valkassa. Jos minulle ei olisi kerrottu radan olevan SM-kisarata en olisi arvannut sen olevan sellainen.

Ohjaukset:
2-4: Ajatuksenani oli tehdä valsi esteelle 2 ja lähteä liikkeelle vauhdilla tekemään persjättö renkaan ja putken väliin. Tiesin ohjauksessa olevan riskinsä, koska Pika on ollut hieman tuulella käyvä renkaan kanssa. Eipä ohjaus onnistunutkaan niin juurikin renkaan takia. Persjättö tekee renkaalle liian voimakkaan liikkeen ja halu juosta sen ohi kasvaa Pikalla liian suureksi. Päädyin valssaamaan myös esteelle kolme, jolloin renkaan sai ohjattua rauhassa. Onnistuminen!

5-7: Siis Pikalla on aivan huikeat kepit!!! Tein jyrkän takanaleikkauksen kepeille ja aloin irtautumaan ajoissa seuraavaa estettä kohti. Pika pujotteli erinomaisella vauhdilla ja keskittymisellä kepit loppuun asti (pari kertaa oli palkka keppien päässä). Kyllä tuo ns. ACEn tapa on paras tapa opettaa kepit koiralle niin että niistä tulee itsenäiset ja varmat!

9: Tämä este meinasi tuotta Pikalle hankaluuksia. Pika on tällä hetkellä toodella herkkä ohjattava ja reagoi pieniinkin liikkeisiin. Sheltti mikä sheltti. Kokeilin saksalaista ja persjättöä esteelle, mutta niiden ajoittaminen oikeaksi oli haastavaa. Joten päädyimme Elisan kanssa, että valssi olisi toimivin ohjaus Pikalle. Valsilla ohjaus onnistui kun vettävaan.

11-12: Oli turha haaveilla kilpajuoksusta suorassa putkessa, joten leiröin putken ja juoksin suoraa 12 suuaukolle. Nappi suoritus (tosin pari kertaa tuli kunnon putkilukko ja haukuimme putken suuta varmaan useamman minuutin ajan ennen sinne sujahtamista).

14: Niisto. Lupaan treenata tehostetusti näitä talven aikana!

18: Vein esteen toista puolta kun kuvan viiva näyttää, jolloin vauhti pysyi tasaisena ja käännöksestä tuli tiukkaakin tiukempi.

Nyt kun saadaan meidän A ja puomi kuntoon meitä ei pidättele mikään ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti